הנחיות ונהלים - ביה"ס לכימיה - תואר ראשון - תשפ"ג

עודכן: 11.07.2023

להנחיות ונהלים של ביה"ס לכימיה משנים קודמות >

הוראות בטיחות כלליות לכל תלמידי בית הספר

בשל העיסוק בחומרים מסוכנים וכדי לשמור על בריאותכם, חובה על כל תלמיד, המתחיל או המחדש את לימודיו, בכל אחד מהתארים,  לחתום על טופס הצהרה בדבר חובת הרכבת משקפי מגן ולבישת חלוק במעבדות ההוראה והמחקר לכימיה באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן חובה להקפיד ולציית להוראות הבטיחות הייחודיות במעבדות אלו. הצהרה זאת תקפה כל עוד נמשכים לימודי התלמיד.

יופסקו לימודיו של תלמיד בכל אחד מהתארים ובכל התחומים, אשר לא יחתום על הצהרה זו, או של תלמיד שלא ינהג עפ"י כללי הבטיחות המפורטים בהצהרה.

מפגשי בטיחות >

קורסי הדרכת בטיחות :נכללים במסגרת קורסי החובה בשנה ב' ובשנה ג' וחלה חובת מעבר על קורסים אלו על מנת להשתתף במעבדות.

עמידה בחובות אקדמיות

בכל תכניות הלימוד - כישלון / אי היבחנות בקורס סמסטריאלי אחד:

1. תלמיד אשר לא עבר את הבחינה (נכשל או לא ניגש לבחינה בסיכום שני המועדים) בקורס חובה סמסטריאלי אחד, יהיה חייב לחזור על הקורס בו נכשל, מיד בשנה העוקבת.  עם זאת יוכל להשתתף, באישור ועדת ההוראה, בקורסים משנת הלימודים המתקדמת, שלגביהם אין הקורס הנ"ל מהווה דרישת קדם.

2. קורסים ובחינות של שנים קודמות, קודמים לקורסים ובחינות של השנים הבאות.​

3. לא תהיה זכאות למועד מיוחד בהתנגשות בחינות של קורסים משנים שונות.

4. כישלון בקורס חוזר: תלמיד אשר לא עבר את הבחינה (נכשל או לא ניגש לבחינה) בקורס עליו הוא חוזר, יופסקו לימודיו.

תנאי מעבר משנה א' לשנה ב':

לשנה ב' בכימיה יתקבלו תלמידים שיסיימו את קורסי שנה א' בהצלחה ויקבלו ציון ממוצע משוקלל 70 לפחות בקורסים המשויכים לרשומת כימיה.

• בתכנית החד חוגית ובתכניות דו חוגיות בתוך הפקולטה למדעים מדויקים:

תלמיד אשר לא עבר את הבחינה (נכשל או לא ניגש לבחינה בסיכום שני המועדים) בשני קורסים סמסטריאליים, יהיה חייב  לחזור (לימוד ובחינה) על כל הקורסים שבהם השיג ציון נמוך מ-70. עם זאת יוכל להשתתף, באישור ועדת ההוראה, בקורסים משנה ב', בתנאי שעמד בדרישות הקדם ובתנאי שהקורסים אינם חופפים בשעות הלימוד ובבחינות המעבר.

הפסקת לימודים: תלמיד אשר לא עבר את הבחינה (נכשל או לא ניגש לבחינה בסיכום שני המועדים) בשלושה קורסים סמסטריאליים בתום שנת הלימודים, יופסקו לימודיו.

• בתכנית הדו חוגית עם ביולוגיה, בתכנית הדו חוגית עם פקולטה אחרת, ובתכנית התואר הכפול במדע והנדסה של חומרים וכימיה:

הפסקת לימודים:  תלמיד בתוכניות אלו אשר לא עבר את הבחינה (נכשל או לא ניגש לבחינה בסיכום שני המועדים) בשני קורסים סמסטריאליים בכימיה, יופסקו לימודיו בכימיה בתום שנת הלימודים.

שאלות בנוגע לכתוב לעיל יש להפנות לוועדת הוראה באמצעות מזכירות תלמידים

במייל: chemistry@tauex.tau.ac.il

השתתפות במחקר אקדמי במהלך הלימודים:

תלמיד שנה ג' יכול לבצע במסגרת קורסי בחירה פרויקט מחקר "סדנה בכימיה מתקדמת" (ניסיוני או תיאורטי) השווה ערך ל-6 ש"ס, במסגרת בית הספר לכימיה. פרויקט מחקר שייעשה במסגרת אחרת, לא יוכר. בסיום הפרויקט חובה להגיש עבודה מסכמת בכתב.

השתתפות בפרויקט מחקר מותנית בביצוע הדרכת בטיחות.

קורסים עודפים

כקורס עודף ייחשב קורס בחירה בלבד, וזאת רק אם התלמיד מילא את מכסת השעות של קורסי הבחירה הנדרשת. קורס המהווה דרישת קדם לקורס אחר, לא יוכל להיחשב כקורס עודף, אלא אם כן הקורס האחר הינו קורס עודף.

מעבר בין תוכניות לימוד

תלמיד רשאי בכל עת לעבור מתוכנית דו-חוגית לתוכנית חד-חוגית בכימיה באישור ועדת הוראה. התלמיד עשוי להידרש להשלמות לימודיות.

מעבר מתוכנית חד-חוגית בכימיה לתוכנית דו-חוגית מותנה בעמידה בתנאי הסף של החוג הנוסף.