פרופ' יהושוע יורטנר נבחר להיות חבר כבוד באקדמיה הלאומית למדעים של איטליה

פרופ' יורטנר מביה"ס לכימיה באוניברסיטת תל-אביב, הוא הישראלי הראשון שנבחר להיות חבר באקדמיה האיטלקית
פרופ' יהושוע יורטנר נבחר להיות חבר כבוד באקדמיה הלאומית למדעים של איטליה

פרופ' יהושוע יורטנר נבחר להיות חבר כבוד באקדמיה הלאומית למדעים של איטליה Accademia Dei Lincei. האקדמיה, שנוסדה בשנת 1603, היא האקדמיה למדעים הוותיקה ביותר בעולם. פרופ' יורטנר הוא הישראלי הראשון והיחיד שנבחר לאקדמיה הלאומית של איטליה, בה היה חבר גם גליליאו גליליי, ובכך הפך להיות חבר כבוד ב-14 אקדמיות לאומיות למדעים ברחבי העולם.

פרופ' יורטנר הוא פרופ' לכימיה והקים את המחלקה לכימיה באוניברסיטת תל-אביב בשנת 1966. עיקר מחקריו עסקו בחקר מולקולות בודדות מעוררות, אשכולות מולקולריים ומערכות ביופיזיקיות. בין היתר פיתח את תאוריית המעברים התוך-מולקולריים ואת תאוריית העברת אלקטרונים.

פועלו של פרופ' יורטנר זכה להוקרה ולפרסים רבים, בהם פרס ישראל לכימיה בשנת 1982. כמו כן הוקמה על שמו קתדרה לכימיה באוניברסיטת תל-אביב בשנת 2009.