בוגרים מספרים - החוג לגאופיזיקה

עודכן: 21.12.2020

בוגרים מספרים - החוג לגאופיזיקה - ג'ני פפרמן

ג'ני פפרמן

יועצת איכות סביבה בתחום איכות אוויר.

 

 

מה למדת ולמה בחרת במקצוע זה?

בתואר הראשון למדתי מדעי הסביבה וגיאולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, מאחר ותמיד עניין אותי כל מה שקשור לסביבה ולכדור הארץ. בשנה ב' היה לנו קורס בשם "מטאורולוגיה וקלימטולוגיה" עם פרופ' עודד פוצ'טר, שמלמד גם במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב, אחרי השיעור הראשון הבנתי שארצה לעשות תואר שני במדעי האטמוספירה.

 

למה בחרת ללמוד דווקא באוניברסיטת תל-אביב?

במהלך התואר הראשון בחרתי בקורס בחירה בשם "פרויקט מחקר", את הפרויקט שלי עשיתי בנושא הקשור למטאורולוגיה ואקלים בהנחייתו של פרופ' עודד פוצ'טר. הוא זה שהציע לי להמשיך איתו לתואר שני באוניברסיטת תל אביב והמליץ עלי לפרופ' פינחס אלפרט וכך הגעתי לאוניברסיטת תל אביב.

 

במבט לאחור, היית בוחרת במקצוע אחר?

אין לי ספק, שהייתי יכולה להצליח גם במקצועות אחרים, אבל אין שום סיכוי שהייתי בוחרת במקצוע אחר. אני חושבת שמעבר לכסף הגדול ש"מובטח" במקצועות ההייטק וההנדסה, חשוב לא פחות ואולי אפילו יותר, לקום כל בוקר עם חשק לעסוק במה שאוהבים וכשאוהבים משהו באמת, בסופו של דבר תימצא הדרך להצליח.

 

למה את הכי מתגעגעת בלימודים?

הכי מתגעגעת לאווירה במחלקה, מתגעגעת ללמידה עצמה ולמחקר, שמאפשר לגלות דברים חדשים.

 

האם שמרת על קשרים עם חברים/מרצים מהתואר?

כן, מספר חברים מהתואר הינם חברים טובים עד היום, כמו כן, שמרתי על קשר עם שני המנחים שלי ואף כתבתי מאמר על אחד הפרקים מהתיזה שלי לאחר סיום הלימודים.

 

מהו הקורס שהכי אהבת בתואר?

הקורס שהכי אהבתי הוא "מטאורולוגיה סינופטית" עם ד"ר ברוך זיו והקורס "פיזיקה של האטמוספירה" עם פרופ' קולין פרייס. אמנם אלו הם קורסי מבוא של תואר ראשון, שהייתי צריכה להשלים במסגרת התואר השני, אבל הם הקורסים המעניינים ביותר שלמדתי.

 

כמה זמן לקח עד שהתברגת לשוק העבודה לאחר התואר?

לקח כשנה וחצי עד שהתחלתי לעבוד בעבודה שקשורה למה שלמדתי. מקומות רבים דורשים ניסיון תעסוקתי, שלא היה לי ולכן, העצה שלי היא להתחיל לעבוד במשהו שקשור לתחום כבר במהלך הלימודים עצמם, גם אם במשרה חלקית, העיקר לצבור את הניסיון ולהתחיל לעבוד מיד עם סיום הלימודים.

 

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

אני רואה את עצמי ממשיכה לעבוד בתחום הקשור לאיכות האוויר או בתחום הקשור למטאורולוגיה וחיזוי מזג אוויר. לא פוסלת את האפשרות להמשיך ללימודי דוקטורט במידה ויהיה מחקר באחד התחומים שמעניינים אותי.

 

אלו כלים רכשת במהלך הלימודים שמסייעים לך בעבודה היום?

רוב הכלים שמשמים אותי לעבודה רכשתי במהלך העבודה עצמה ובנוסף בקורס חזאים שעשיתי בשירות המטאורולוגי תוך כדי התואר השני. חלק מדרישות הקדם לקבלה לקורס החזאים הינם מספר קורסים שנלמדים במחלקה, כך שאם לא הייתי לומדת במחלקה, לא הייתי מתקבלת לקורס וסביר להניח שגם לא הייתי יודעת שנפתח קורס כזה. כמו כן, תואר ראשון עם עדיפות לתואר שני בתחום הסביבה הינם תנאי קבלה נוסף לשוק העבודה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>